Wulong, mooi, mooier, MOOIST!

WOUW! Wat is dit een super mooi deel van China zeg! Ik had Mindy verteld dat ik graag het ‘oude, traditionele' China wou zien. Dat is haar gelukt deze week zeg! Hierbij, dag 4 en 5 van mijn reis naar Chongqing, ga er dus maar lekker voor zitten! (Het is immers nog zondag bij jullie, dus jullie hebben toch niets te doen :p)

Op zaterdagochtend vertrokken we rond een uurtje of 11 met de auto richting Wulong. Het zou volgens Mindy z'n anderhalf uur duren. Ik weet inmiddels, bij Chinezen kan dat 30 minuten of 5 uur betekenen. Het bleek in werkelijk om 3 uur te gaan. Prima ritje. Lekker geslapen (Uiiiiteraard) en het uitzicht bewonderd. Nog even langs de weg gestopt voor wat fototjes van een boederijtje, waar direct graan van het land werd geplukt om aan de Nederlandse chick mee te geven, haha, kei lief!

Eenmaal aangekomen in Wulong (Het blijkt een plaats te zijn, maar toch nog deel van de stad Chongqing, helemaal begrijpen doe ik het ook niet :P) eerst maar eens naar het appartementje van Mindy's ouders, om het is even te bekijken. Na ongeveer 30 minuten naar bovenrijden (heeeeeele scherpe bochten) kwamen we aan in een leuke wijk met Italiaans uitziende huizen. Klein appartementje met alleen een badkamertje, keukentje en woonkamertje. Daarnaast was het nog allemaal vet in de bouw, dus er was NIETS. Naast een tafeltje dan, en 2 plastic strech bedden (die je op t strand ook heb)... Dat was het dan, onze slaapplek! Haha!

Na onze spulletjes gedropt te hebben, met een tuk-tukje naar het toeristencentrum z'n 5 minuutjes bij het apparement vandaan. Heel luxe nieuw gebouw met allerlei soorten tochtjes om hier te maken. Wij besloten eerst naar De Three Natural Bridges te gaan. Kaartjes gekocht, en hup een een hip, nieuw toeristenbusje die kant op. Na (de meest enge) 5 minuten (ooit) over nog meer kleine, smalle weggetjes met z'n 80 KM per uur, aangekomen op het startpunt van de route. Eerst met heel veel kleine trappetjes een beetje afdalen, om op een platform aan te komen met HEEL VEEL Chinezen, om te wachten op de lift naar beneden, de bergen in. Uiteraard was Sunny weer de enige blanke, dus een HELE groep mannen (toch vreemd, meestal mannen..) vonden het maar AL te leuk om via Mindy (die er al gauw genoeg van had) mij van alles te vragen. Lees: de rij naar de lift duurde HEEL lang. Gelukkig stonden we onder een afdakje, want er viel zowaar een spatje regen! Uiteraard stopte dat op het moment dat we de lift uit gingen (ZEGEN), en in de HEMEL aankwamen. ZOOOO GAAAF DIT! We stonden in het dal van een soort berg-inham met direct uitzicht op de eerste ‘brug'. Meterssss hoog, en ON-GE-LOFELIJK mooi! Na nog een heeeeeele boel trappetjes naar beneden, kregen we het volgende berg-dal in zicht. Echt suuuper mooi zeg! Een dal met daarin een Chinees huizencomplexje (check de foto's, ik weet niet hoe je zoiets noemt haha) en uitzicht op de volgende ‘brug'. Dit soort plekken zijn niet op foto's vast te leggen, of met woorden uit te leggen. Dit is God's cadeautje aan ons! Echt super mooi!

De wandeling was 3 KM, en na een goed uurtje, begonnen Mindy en ik toch wel onze benen te voelen na de autorit, bergjes op en af, en eigenlijk toch niet echt heel goed geluncht.. Oeps.. Even op de kaart kijken.. We bleken op de HELFT! Hahahaha! Gelukkig hadden we het uitzicht dat ons op de been hielt ;). Na nog een goede 45 minuten door stappen, het einde gehaald, en lekker met een golfkarretje weer naar boven gebracht, haha!

Helemaal verrot weer terug naar het wijkje met ons appartementje, om wat te eten. Mindy wou mij graag hot pot laten proeven, maar dan op ze Chongqing's. Ik heb ook een keer hot pot met mama en Anneke gegeten. Een grote pot water/olie/kruiden/groenteboullion in het midden van de tafel, waarin je van alles in flikkert. Mindy had zelf de buitenring van de pot (met uiteraard HEUL VEUL pepers), en ik had in het midden een potje, met een wat meer Hollandse boullion ;). Ik had lekkere lapjes varken en rund, en Mindy genoot INTENS van haar koeien-maag-lapjes.. Eet smakelijk! Nog een rondje in de buurt gelopen, maar al gauw terug naar het appartementje, want we waren verrot van de dag!

En dan hoop je natuurlijk op een lekker bed.. Dat was er natuurlijk niet! Gewoon hop, met een slaapzak de strandbedjes, en proberen een lekkere positie te vinden. Ging Mindy goed af, bij mij duurde het even, maar prima geslapen... Tot een uurtje of 7 de volgende ochtend... Omdat er gewoon nog gebouwd word in de wijk, kwamen de bouwvakkers gezellig binnenlopen om het balkon van een dakje te voorzien. En dat ging op ze bouwvakker's. Met VEUL herrie, haha! Mindy en ik pislink, en met slaapzak en al naar de auto vertrokken voor nog een beeeetje slaap. Hahaha je had de buurtbewoners moeten zien! Als eerst een blanke meid, en dan ook nog is met een slaapzak om der heen door de straat! Hahahahaha!

Na 2 uurtje woelen en wikken, toch er maar uit voor een lekkere ijs koude douche, en de auto weer in! Eerst naar het stadje voor een ontbijt; Pittige noodles en dumpling. Lekker als ontbijt! Daarna weer verder op naar de Furong rivier. Een echt PRACHTIGE rit met de auto! Mooi landschap en SCHATTIGE boederijtjes waar overal mais, graan en pepers voor de deur te drogen lagen. Ik heb wel 50 oude mannetjes en vrouwtjes gezien met riete manden op hun rug de berg op of af. Alsof ze er voor de toeristen lopen!

Bij het beginpunt van de rivier bleek al gauw hoe VRESELIJK MOOI dit ging worden. Een prachtige blauwe rivier die tussen hoge, groene bergen heen kronkeld. We zouden een bootreisje gaan maken over de rivier, super leuk! Moesten nog wel even wachten tot er 10 mensen waren verzameld, maar gelukkig waren die er al gauw, en konden we gaan! Mindy was alleen wel onwijs moe van het niet zo lekker slapen en gespannen auto rijden (best pittig die bergweggetjes), en zag die bootreis eigenlijk niet zo zitten. Ik haar ervan verzekerd dat ik het zelf ook heus wel zou redden, en haar terug de auto in gestuurd voor nog wat nodige slaap voor de reis terug naar Chongqing ;). Toen we zaten te wachten op de andere 10 mensen voor in de boot, viel mijn oog al snel op een Chinese dame, die de touwtjes beheurlijk goed in de handen had. Hoorde over de 10 mensen, en begon direct mensen te verzamelen, kaartjes te kopen etc. etc. Dat was mijn vrouw! Ik Mindy gevraagd, of die niet even aan de dame in kwestie kon vragen of ze mij op sleeptouw kon nemen. Nou, dat wou ze wel hoor! Kei lief, ze heeft de hele reis, samen met haar man mij alles aangewezen, foto's van me gemaakt, en zelfs een flesje water gesponserd ;). Top!

Eerst mochten we met een kabelbaantje naar beneden, om bij de rivier te komen, de boot in. Dat was natuutlijk al prachtig. En eenmaal in de boot.. Wat kan ik hier nou over zeggen.. ECHT ONGELOFELIJK! ZO VRESELIJK MOOI!!!! Je zou bijna denken dat ik de foto's gephotoshopt heb, dat zoiets moois niet bestaat. Maar nee, ik was er echt! Het was (zoals bijna altijd in China ;)) een beetje mistig, maar je kon ver zat kijken (niet zoals de grote muur met mama en Anneke ;)) en het gaf wel een gaaf effect, de verre bergen in de mist ;)

En toen ineens gebeurde het... Ik zag een gave boom aan de kant van het water, en maakte wat foto's, tot ineens de boom begon te bewegen en er... EEN AAP TEVOORSCHIJN KWAM! EEN ECHT AAPJE!!! IN HET WILD! WHAAAAAA! Ik heb nog nooit zo snel ge-klikt met die camera, ik was helemaal wild hahaha! Met ze rug naar mij toe, maar wat geeft het, EEN AAP!! Echt he-le-maal geweldig! Later NOG een aapje gespot, op de rotsen langs het water, echt helemaal gaaf zeg!! Ik was al helemaal blij met mijn vlinderfoto's (zijn er hier heel veel van, HEEL groot, en HEEL mooi!), maar dit is natuurlijk wel ECHT fantastisch!

Ook lagen er aan de oevers en in het water veel vissersbootjes. Echt TE schattig om te zien. Mensen die gewoon hun werk doen in z'n mooie omgeving, dat is kick! Ook heeeeel af en toe een Chinees huisje in de bergen, of zelfs een paar bij elkaar. Heel erg leuk om die te spotten! Maar die bergen, met dat azuur blauwe water, niet normaal, echt een bootreis om nooit te vergeten! Ik heb trouwens net zoveel dolfijnen gezien als bij de bootreis in Schotland.. (gnagna).

Eenmaal bij Mindy aangekomen was ik natuurlijk in alle staten, zo vreselijk blij, ik kon wel janken, echt waar! Zoveel schoonheid! Zoveel goeds en puurs! Echt een enorme zegen!

Het was inmiddels 17 uur, en tijd om weer de auto terug in te gaan, richting Chongqing. Jullie geloven het nooit, maar op het moment dat we Wulong uitrijden (ECHT WAAR!) begint het met regenen.. ZEGEN BABY!

Eenmaal aangekomen in Chongqing, bleek een zwemparadijs op de planning te staan. Niet dat ik daarvan op de hoogte was, uiteraard ;). We pikte een leuke jonge op, wat Mindy's neefje bleek te zijn (ze noemt hem haar kleine broertje, haha!). Aardige jonge, goede muzieksmaak, en goed Engels, top! Eerst naar huis om een bikini van Mindy te passen die werkelijk VRESELIJK stond (licht groen bij Sanne.. Kom op...) De auto weer in richting het zwemparadijs. Om 21:00 uur kwamen we aan en.. dicht! YES! IK HOEFDE DIE BIKINI NIET AAN IN HET OPENBAAR! Hahahaha ik was echt blij! :P. Besloten om een drankje te gaan doen aan de rivier van Chongqing met weer gewoonweg prachtig uitzicht op de skyline hier (kan niet misgaan).

Mindy wou nog even lekker met haar ‘kleine broertje' bijkletsen op een plaatselijke BBQ (lees: vlees wat de hele dag in de stikhitte op de straat heeft gelegen TE lang op de BBQ), en ik vond het wel prima om naar huis te gaan. Zo gezegd zo gedaan, eerst is even de 1150 (!) foto's bekenen en recht gezet van de afgelopen 2 dagen (oeps..) en deze blog schrijven!

Het is hier inmidden 1:30 uur, dus ik ga maar is lekker mijn mandje opzoeken. Morgen om 14:00 uur vertrekt mijn trein uit Chongqing, en ik zal dinsdag eind van de middag/begin van de avond aankomen in oud en vertrouwd, gelieft en (de afgelopen dagen toch wel stikkem) gemist Beijing!

Kusjes en voor de laatste keer:

From Chongqing with love,

Sunny

P.s. AAAAAAH IK KAN NIET GELOVEN DAT IK A.S. ZATERDAG GEWOON IN NEDERLAND BEN!!!!

Alida

Weer een mooi verhaal! Wat zal jij genieten zeg! He en toi toi toi voor je reis en afscheid dagen!
nog 6 nachtjes hier en dan ben je er weer!
xxxx

Weia

WAANZINNIG!!!! Ikp mis alleen de melding dat jij in de auto op de terugweg hebt geslapen.... Nu snel de foto's kijken!

gaby china

hey meis,
wat een top blog!!!
Gek idee he dat je al bijna naar huis gaat...pfff
Wie weet ga je nog wel terug ;)....
Laat ff je vluchtgegevens achter ergens zodat ik kan weten waar ik moet staan met me tulpen :P whahah...

dikke kusss

Koert

Ha San,
Wat een gaaf verhaal weer. Hoe krijg je het steeds voor elkaar...! Goeie terugreis naa B gewenst. Kxxx

heleen

vind ik leuk !!!

Arnoud

Sanne, hoelaat land je op Schiphol?