Chongqing; Van kabelbaan tot vakensstaart.
Lieve allemaal,
Vanmorgen een lekker chill-ochtendje gehad met Mindy. Gister hadden we toch meer gelopen dan verwacht, dus de beentjes voelde we goed! Sterker nog, we hadden gister ZOVEEL gedaan, dat ik gewoon een heel deel in mijn verhaal op mijn blog ben vergeten gister! In de namiddag,tussen het priatenhuis en de boottocht, zijn we nog naar een temple geweest, spontaan vergeten, hahahaha!
Goed, een tempel dus. Die hebben we ook in Beijing, maar deze is wel HEEL bijzonder. Echt MIDDEN in de stad, tussen allemaal wolkenkrabbers, opeens een plek van rust, mooie dingen, en gebed. Erg bijzonder om te zien. Uiteraard kon er in de tempel weer VAN ALLES en nogwat gekocht worden, waardoor je ineens snapt hoe ze zulke mooie gebouwen kunnen veroorloven ;). Mindy is zelf boedistisch, en ging dus niet alleen om mij wat te laten zien, maar ook om wat relegieuze handelingen uit te voeren. Als eerst kocht ze een rood lint met in het geel erop in het Chinees allerlei mooie dingen (Zal wel geluk, geld, liefde etc.etc.etc. inhouden) en hing die aan een koort met nog honderden andere linten. Mooi om te zien hoor! Daarna gingen we een van de gebouwen in, met ik denk wel 300 poppen. Allemaal andere gezichtjes, allemaal z'n 1 meter hoog, met steeds 5-10 CM ertussen. Mindy vertelde dat je aan het begin moest beginnen met tellen, totdat je bij de pop van jou leeftijd kwam (ik moest dus 22 poppen opschuiven). Waarom er dan ZOVEEL poppen staan snap ik niet helemaal (Chinezen worden toch helemaal geen 300 jaar oud??) en waar het begin en het einde was wist ik ook niet echt. Goed, Mindy had haar pop gevonden, en kon weer naarvoren om het nummer van de pop door te geven (leek mij slimmer om gewoon voor elke leeftijd een lijst op te hangen met jou heilige-pop, hoef je niet helemaal rond te lopen als je 80 jaar oud ben, maar dat zal wel Hollandse nuchterheid zijn ;)). Er moest een kaartje gekocht worden met daarop de informatie over de pop. Toen moesten we naar een monnik, die dan verteld wat deze pop voor je in de toekomst heeft. Mindy had geluk, want in de toekomst krijgt ze een goed huwelijk, en veel geld. Hoppa! Omdat dit goed nieuws was, werd er verwacht dat ze extra veel geld als ‘gulle gift' gaf. (Als ongelovige Thomas zou ik als monnik dus iedereen goed nieuws geven: KASSA!). Daarna kreeg ze een heel simpel kettingje (mooiste Chinese kettingje dat ik tot nu toe gezien heb), en daar werd het papiertje (die van de informatie van het poppetje) omheen gevouwen. Dat pakketje in de hand, en dan bidden voor een gouden beeld. Het was allemaal erg intressant om is van zo dichtbij me te maken! Het kost alleen wel veel geld om Boedist te zijn.. Haha!
Goed, we gaan maar is verder met vandaag. Vanmorgen dus een lekker chill ochtendje met boekjes lezen en kletsen. Na de lunch met rijst en bloedworst (bleeeeeeh), gingen we naar een kabelbaan over de rivier hier. Super mooi zeg! Het water word hier dus ‘geel' genoemd, maar is nu, in de zomer vooral bruin. Dit schijnt door de regen te komen. Waarom regen een rivier bruin maakt, dat kon Mindy me dan weer niet uitleggen ;). Anyways, Super mooi uitzicht met op de heenweg de bergen voor ons, en op de terugweg de skyline van Chongqing, TOP! Het was vandaag weer BLOEDHEET haha, dus snelsnel, de auto weer in, in de airco ;). Na een stukje rijden kwamen we aan bij een punt, waar 2 verschillende rivieren samenkomen. (Pap, vraag me ALSJEBLIEFT niet hoe ze heeten, want ik heb echt geen idée meer ;)). Erg heeeeeel bijzonder, want de ene rivier is blauw (grijs), en de andere rivier is geel (bruin). Heeeel maf gezicht, en echt heel erg bijzonder (Zie de foto's!). Daarnaast is hier aan het water staan eigenlijk overal wel leuk, want het is allemaal even mooi.
Na een top-tempo-foto's-maken door Sanne, weer VLUG de auto in naar de verkoeling (het was eigenlijk gewoon te warm vandaag om ook maar IETS te doen :P). Dit maal naar een park. Parken kunnen die Chinezen overal mooi maken zeg.. Beijing heeft ook een aantal HELE mooie parken, en hier ook weer, PRACHTIG! Vooral het contrast tussen het ‘oude China' in de parken, met op de achtergrond de hogen flats blijft mij verbazen en verassen!
De hitte begon mij behoorlijk te irriteren, en dat in de vorm van hoofdpijn. Gat! Das nou net iets waar ik GEEN zin in had! Natuurlijk pijnstillers precies vandaag thuisgelaten ‘want zal heus niet nodig zijn'. Zal je net zien. Ik vond het dus wel een mooi moment om weer lekker naar huis te gaan, even te chillen en dan nog even wat te gaan eten ofzo. Helaas, er waren natuurlijk alweer (op ze Chinees) plannen gemaakt! Want de groep waarmee ik kikker mocht eten, vond het ZO leuk om een Nederlandse te hebben, dat ze mij wel weer wouden! Om heel eerlijk te zijn, deze mensen spreken helemaal geen Engels, dus er word heeeeel weinig met mij gecommuniceerd. Het gaat ze er volgensmij stiekem meer om dat ze ergens heen gaan waar ze misschien iemand tegenkomen, en dan met een blanke aan tafel zitten. Je snapt, ik krijg altijd snel het ‘kijk-eens-naar-mijn-Hollandse-vriend-syndroom'. Bah! Ik ben niet vies van een beetje aandacht (gnagna), maar hier heb ik altijd een beetje een hekel aan. Goed, ik kon uiteraard niet weigeren, dus maar weer de auto en en naar het restaurant. Dit keer een vrij chique restaurant, waar al zwarte kippenvoeten, varkens oor aan reepjes, en varkensstaart mij op stonden te wachten. JAM! Deze mensen hebben ECHT een idée wat buitelanders lekker vinden :P. Gelukkig bestellen Chinezen altijd ZO VEEL dat er altijd op den duur wel iets komt wat je wel lekker vind, en dus kwam de avond weer helemaal goed ;).
Morgen vroeg gaan Mindy en ik voor 2 dagen de wildernis in; Wulong (GOOLE.NL!!). Zegmaar het platteland hier in Chongqing. Ik heb er heeeel veel zin in! Echt de Chinese natuur! We gaan lekker met de auto (ik ga een beetje lopen zeker..) en zullen daar van zaterdag tot zondag in een ander huis verblijven van Mindy's ouders. Super leukk!! Ik weet nog niet of ik daar morgen internet heb, anders horen jullie alles zondag weer ;). (Mamalieffie, ik zal jou morgenavond wel ffkes smse hoor ;)).
Dikke kussen,
From Chongqing with love,
Sunny
P.s. GEFELICITEERD MET MIJN BROERTJE JELMER DIE VANDAAG JARIG IS! (vind die fijn, al die aandacht :P). Love you Jel!
lieverd, wat maak je toch weer leuke dingen mee!
Ik zie je helemaal voor me met die varkensstaart en andere heerlijke lekkernijen :S....
Gefeliciteerd met je broertje!
enjoy lieverd!!!!
dikke kusss gaby