Laatste weekjes!

Lieve allemaal,

Jawel, nog een kleine 3 weekjes, en ik ben weer gewoon terug in Nederland! Ik kan niet wachten jullie allemaal te zien, maar krijg een beetje buikpijn als ik bedenk dat ik mijn leventje hier moet achterlaten.. Ik hou zo van Beijing! Agh, het is weer tijd voor een nieuw avontuur ;-).

Ik werk nogsteeds lekker voor HHS. Het kantoor is inmiddels verhuist, naar een locatie veeel dichter bij mijn huis. Super lekker! In plaats van 2 a 2,5 uur reizen, heen en weer terug, doe ik er nu een klein uurtje over, top! Mijn laatste week voor HHS gaat deze week in, want mijn contract met HHS eindigd 2 september. Daarna dus 2 weken vrij!

Uiteraard, het einde komt in zicht, en dus moeten zich nog even wat problemen aandoen. Het blijft Sanne's reis he ;). Allereerst mijn visum. Ik heb 2 keer een visum gekregen voor 90 dagen, dus geen 6 maanden. Ik kom hiermee net een weekje te kort! Het punt is dat je voor een visum een papiertje moet hebben van de politie waarmee je kunt aantonen dat je een verblijfplaats in Beijing heb. Dat papiertje had ik natuurlijk al, maar die zat in mijn portomonee, en die is een tijdje geleden gepikt L. Beetje jammer. Nieuwe aanvragen dus! Het punt hieraan is, dat je naar de politie moet met de eigenaar van je huis, met alle papieren van de woning. De eigenaar van het appartement waar ik nu in woon vertikt het alleen om ff met mij naar het politiebureau te gaan. Daarnaast huurt hier iedereen een woning, dus waar ging ik een woning eigenaar vandaar halen die wel ff wou zeggen tegen de politie dat ik bij diegene woonde? Dat is het enige wat je nodig hebt! Ik maar mijn oude gastgezin gebeld. Na lang uitleggen en uiteindelijk alles laten vertalen door een Chinese collega, begreep hostmoeder het. Het punt is dat zij geen oorspronkelijke inwoner van Beijing is, en dus hostvader het moet doen. Laat die nou net op zakenreis zijn. Ze zou hem bellen, en vragen wanneer hij met mij naar het politiebureau kon, en me het voor vorig weekeind laten horen. Op dat telefoontje wacht ik nu nog :P. Dus er moest een nieuw plan komen. Gelukkig heb ik Maggie (mijn allereerste contactpersoon, weet je nog?) die een heldin is. Zij bedacht zich, dat het ook voldoende is om aan te kunnen tonen dat je in een hotel verblijft. A.s woensdag komt er een nieuwe au pair uit Polen, die 1 nachtje in een hotel moet omdat haar hostfamilie nog geen plek voor haar heeft. Ik kan samen met haar in het hotel (helft van de prijs ;)) en kan dan het hotel laten doorsturen dat ik in dat hotel verblijf. Donderdag moet ik dan vlug, vlug mijn visum gaan regelen, en dan moet het allemaal goed komen. We zullen zien!

Daarnaast loopt mijn contract bij HHS dus dit weekeind af, en heb ik een appartement via HHS. Die zijn natuurlijk niet gek, en vertelde me: geen contract is geen woning! In Beijing zonder spaargeld, word dat een beetje lastig! Ik weer mijn oude hostfamilie gebeld. Die vonden het heel leuk klinken dat ik zou komen, alleen hebben ze sinds deze week een Americaanse student in huis, en dus niet echt plek. Maar, als ik wou kon ik wel bij hostmoeder in bed, 2 weken lang.. Nou.. Ik ga nog even verder kijken haha! Een collega hier, Adrian, heeft ook een eigen appartement op dit moment. Die zit nu in Hong Kong, maar komt zeer waarschijnlijk morgen terug. Dan kan ik is even checken of ik niet bij hem op de bank kan, of met een matrasje onder de arm mag aankloppen voor 2 weken ;-). In het ‘ergste' geval boek ik een hostel, en ga ik gewoon 2 weken lekker met een stel andere mensen in stapelbedjes liggen ;-).

Dus, allemaal een beetje gek, maar wel prima. Het zijn geen enorme problemen, alleen een beetje spannend. Het zijn allemaal dingen die wel ECHT geregeld moeten worden ;-). Maar, zoals al eerder gezegd, ook hierin vertouw ik weer vollop op onze hemelse Heer. Hij is zo dichtbij deze reis, dat ik ook dit weer in Zijn handen mag geven! God is zo goed!!

From China with love,

Sunny Baby!

P.s. ZATERDAG 15 SEPTEMBER IS HET ZO VER! Rond 19:00 uur zal ik op Schiphol aankomen. Ik heb super veel zin om jullie allen weer te zien/spreken/knuffelen, en dus wil ik jullie van HARTE uitnodigen om een drankje te komen halen bij mijn ouders thuis, in Maassluis! We zullen waarschijnlijk rond een uurtje of 21:00/21:30 uur wel thuis zijn, en v.a. dat moment ben je welkom. Laat me ffkes weten of je erbij bent.En zijn uiteraard bitterballen aanwezig.

P.p.s Amerikaanse Basketballer bleek toch niet z'n geweldige droomman. Voor de mensen die de huwelijks-uitnodiging al op de kast hadden staan, jullie mogen hem weggooien, het feest gaat niet door.. ;-).

heleen

wat kan jij vertellen zeg, ik vergeet bijna adem te halen..
als je straks niet weet wat je moet doen, kan je altijd nog een boek schrijven over je verblijf in China :-)

ik wilde je nog even bedanken voor je lieve briefje met dat onwijs leuk hangertje eraan, ik zag je vader al wel lopen door de kerk, ik werd al nieuwschierig, en toen kreeg ik er ook een, ik was helemaal blij!!

ik wens je nog 3 hele leuke weken, geniet ervan zoveel als je kan!!
dan kom ik graag 15 sept. bij jou een bitterbal eten ;-)

liefs uit Rozenburg xxx

Alida

Weer spannend je avonturen te lezen! Mooi dat je het vertrouwen niet los laat! Sterkte en veel creativiteit gewenst! Dikke kus.

Tantalida:-)
ps ik probeer de 15 e langs te komen,
oke?

agna

ja meis komt nu wel errug dicht bij hoor. Wens je nog gezellige laatste weken en veilige terug reis alvast. xxx agna

Rozet

Basketballerbruiloft gaat niet door???? Shit, dan breng ik snel de nieuwe auto maar naar de garage!

Tesse

He san,

klinkt allemaal alsof het op rolletjes loopt ;) hahah
tuurlijk kom ik de 15 de tot snel xxx

Annelize

Heerlijk verhaal weer!
Geniet nog ff de laatste weekjes.
Enne...jou kennende komt het vast goed met een verblijfplaats

Sigrid

Huwelijksuitnodiging van de kast?!? Ik had al een ticket!!! Dom van me, ik had natuurlijk kunnen weten dat er misschien wel weer een verandering aan zat te komen ;-)