I LOVE BEIJING! <3

Lieve familie, vrienden, onbekende, stalkers, en meer

Al weer een poos geleden dat ik een blog schreef! Druk, druk, druk, je kent het vast wel ;). Hierbij dus weer eens een update vanuit het verre, maar o, zo leuke Beijing!

Zoals jullie inmiddels weten, werk ik tegenwoordig niet meer als Au Pair, maar als international Consultant voor HHS Center. Dit betekend dat ik trainingen geef aan Au Pairs, en vooral een soort extra, westerse contactpersoon ben. Erg leuk! Ik mag zeker niet klagen over deze baan! Veel nieuwe dingen verzinnen en uitvoeren. Daarnaast woon ik nogsteeds gezellig met mijn Chinese huisgenootje Mindy in het oosten van Beijing.

Mindy is een ware heldin. Ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten! Ze is een goede vriendindin geworden! Ze besteld vaak eten voor me, laat me zien waar ik het beste boodschappen kan doen, en als de meiden komen op de donderdagavond (lady's night, vaste prik) om ons op te tutten, komt ze altijd aan met tassen kleding, make-up en meer. Echt helemaal top! Haar Engels word al wat beter, dus dat ik leuk en vooral handig ;). Soms nog wat handen en voeten werk (kip-hamburger is erg leuk uitbeelden ;)) maar het gaat een heel stuk beter dan het begin!

Naast werken en met Mindy lekker thuis chillen (lees: Grey's Anatomy kijken), ben ik uiteraard lekker veel op stap! Boodschappen doen (zelfs met Mindy) blijft gewoon heel erg lastig, omdat de dingen die ik in Nederland koop, hier gewoon niet bestaan! Wel altijd een leuke uitdaging om een vervanging te zoeken ;). Ik ben weer aan de Herba Life shakes, omdat het zo lekker makkelijk is haha! Scheelt weer ontbeid en vaak lunch kopen en maken! Maaaar.. Voor z'n voedingsshake heb je wel melk nodig, en das hier niet te zuipen! Ze hebben wel (hele dure) melk die ze uit het buitenland halen, maar die is vaak al 2 weken over de datum eer het in de winkel ligt.. Ik denk dat alle Chinezen denken dat onze melk altijd klontjes heeft! Dus weer opzoek naar een vervanging. Met Mindy op jacht, en bij het baby-voedingspad van die poedermelk gevonden. Een glas daarvan is natuurlijk niet echt een aanrader, maar in je shakie, gaat het prima!

Daarnaast natuurlijk lekker veel stappen als in DANSENNN! Elke donderdagavond is het zoiezo raak. Lady's Night is gewoon de bom en dat mag gevierd! 2 weken geleden was vriendinnetje Ellie uit Engeland jarig, dus zijn we met prinsessenkroontjes op, uit geweest, hylarish. De week daarna was Kianna uit Canada aan de beurt, en zijn we (ja heus) als de Candy Crew gaan stappen. Kianna is net z'n lekkere snoepkont als ik, dus iedereen had snoep voor haar gekocht als kadootje. We hebben zelf shirts gemaakt, wat hylarish was. Bij mij was er op een bepaald punt meer ‘gat' dan shirt over, muhahaha, beetje fanatiek in knippen. Zo maken wij dames elke donderdag weer tot een feest.

Afgelopen zaterdag was ook weer top. Echt hoor lieve mensen thuis, dit verhaal ook weer, het kan alleen in Beijing. Ellie (ENG), Victoria (USA), en ik gingen toch maar weer eens op stap (dat kan niet vaak genoeg zullen we maar zeggen). Dit keer niet naar Wudaokou, het uitgaansgebied op de donderdagavond, maar naar Sanlitun, wat dichter bij mijn huis. Ik had op internet gelezen dat het deze zaterdag gratis entree was in club Vix. Een club waar ik wel vaker van gehoord had. Normaal 50RMB (6 euro's) entree, en een vrij westerse club. Hier is 6 euro echt niet normaal veel geld voor alleen entree, dus dit was onze kans het toch een keertje van binnen te bekijken! Eenmaal binnen viel het lichterlijk tegen. Er waren ONWIJS veel VIP tafels met veel champagne, fruit en dergelijke, maar de rest van de club, tja, het was echt alsof ik in Rotterdam een redelijk goede club binnenkwam. Eerst maar even een drankje gehaald (en bijna flauwgevallen van de prijzen.. Een biertje koste 4 euro! Belachelijk!) en een dansje gedaan. De drankjes waren op, en er moesten nieuwe komen! Maarja.. arme Au Pairs en een medewerker van HHS.. Die kunnen dat niet betalen! De dames hadden al snel besloten dat Sunny maar opzoek moest naar een stel rijke Chinezen (muhahahahahaha). Er waren genoeg VIP tafels, dus dat was koekie-eitje! Dacht ik.. Men, helemaal niemand KEEK naar ons, belachelijk! Dit zijn we niet gewent. Toen we bijna depresief waren, begon Ellie half te hyperfentileren en naar de deur te wijzen.. 3 ENORME gozers kwamen binnen lopen. Maar dan echt ENORM! Ellie is een vrij grote meid (1.90 meter) en die viel dus bijna flauw van het kijken naar een aantal mannen langer dan zij haha! En niet alleen lang, maar ook nog eens knap! Ik was gelijk verliefd, dat begrijp je.

Er werd snel een WC-bezoek geplant om een plan te maken. Uiteraard werd alle verantwoording naar mij afgeschoven, want als IEMAND het kan, dan is het Sunny. Grumf! Ik werd een beetje zenuwachtig, want deze mannen waren ECHT TE KNAP! Ik was enorm gestresst. Goed, zonder plan, toch maar weer de dansvloer op. Ik liep langs een van de lange gozers (natuurlijk geen normaal ‘ik ga boodschappen doen'-loopje maar een ‘Ik ben de vrouw van je dromen'-loopje) en toen.. HIJ PAKTE MIJN HAND VAST! AAAAAAAAHHH! Ik stierf bijna. Ik kon niet praten (dat zegt wat bij mij) en stond als een debieltje te giegelen.. Maaaar, ik had beet! De dames erbij geroepen, hij zijn LANGE vrienden erbij geroepen, en de avond kon beginnen! En wat voor een avond. Het was AMAZING! Deze jongens kregen het zelfs voor elkaar om de beveiliging van de club drankjes te laten halen muhahaha! Ze bleken, uiteraard, basketballers. Vanuit Amerika overgevlogen naar Beijing om de Beijing Olipics (een of ander team) te trainen. Woeiii! Na een lange avond, met veel drankjes en dansjes, hup in een taxi, om met de meiden op mijn bed nog een dik uur na te praten over deze (weer) fantastische avond in Beijing!

Overmorgen gaat mijn laatste maand in Beijing in.. Ik heb heel veel zin om jullie allemaal weer te zien na een half jaar! Het aftellen kan beginnen ;). Maar och, wat ga ik deze stad (met zijn basketballers) missen!!!

From China with love,

Sunny in love (grapje hoor, maar het klinkt zo leuk! Hoewel ik wel met mijn basketballer ga daten deze week.. Wie weet!)

Papa Koert

Een basketballer uit America... Wat doet z'n vader???

Koert

Wij tellen ook af... om je weer te zien! Veel plezier nog in deze laatste maand. Dikste kus!

Mama Weia

Hoe zit het eigenlijk met die knappe Chinees met het slechte gebit?

Antoinette

Haha, je schrijft gelijk een romannetje!!
Geniet er maar van!

Daphne

oelala... Goede keus Sannie! Basketballers zijn altijd knap ^^ Neem Derrick Rose bijvoorbeeld, woewiee :D
Ik vind het erg leuk om je blogjes te lezenn! xxx

Sigrid

Aftellen...? Ik zie er al een reisje Amerika aan vastgeplakt...Tel er nog maar wat bij!

Maritza

Ha Sanne!! Ik ben ff een poosje weggeweest, dus ik heb mij weer helemaal 'ingelezen' in jouw verhalen. Je hebt echt een saai leven zeg, daar in Beijing! ;-) Als je ècht leuke dingen wil meemaken, moet je naar Amerika, dus de eerste stap heb je al goed gezet! Maar eerst weer eens een poosje het 'ik hou van Holland'-gevoel opsnuiven hoor. Wat ben jij lang weggeweest, maar wat is het tegelijk ook snel gegaan, vind je niet? Leuk om je binnenkort weer in het 'echie' te zien! Ik heb alle foto's gezien van het weekje Beijing met moeps en tante, gaaf hoor! Nou, tot gauw hè!! Greetzzz, Maritza