Exact 3 maanden in Beijing!
Lieve allemaal,
Jawel, vandaag is het zover, ik ben exact 3 maanden in China, op de helft van mijn reis! Het is ongelofelijk snel gegaan. Ik heb hier zulke leuke vrienden, zoveel leuks meegemaakt! Toch voelt het alsof ik hier nog maar net ben, en ben nog lang niet klaar hier!
Het voelt echt als een leven wat ik hier lijd, niet gewoon een reis van 6 maanden. Ik begin erg te wennen aan de cultuur, hoe Chinezen reageren op dingen, of dingen uitleggen. Het weer,eten met stokjes, eten opzich, veel stappen, openbaarvervoer waar jesoms geen bal van snapt,taxi chauffeurs waaraan je twijfelt of ze uberhaupt een rijbewijs hebben, mensen die je schaamteloos aan zitten te staren, mensen die schaamteloos foto'svan je makenen de Chinese taal beginnen steeds meer eigen te worden! Ook heb ik geleerd hoe ik dingen op een afstand kan verwerken. Zoals mijn beste vriendinnetje Nina die zwanger is waar ik niet bij kan zijn, oma die overleed, en Guido, een goede bekende en het broertje van een hele goede vriend van mij die van de week is overleden. Het is soms moeilijk om aan de andere kant van de wereld te zitten, maar ik leer steeds meer en meer hoe ik hier mee om kan gaan.
Over 6 nachtjes (A.s. zaterdag) komen mama en Anneke hier! Hier kijk ik uiteraard erg naar uit! Het is voor mama en mij nog wat onwerkelijk dat ze straks echt hier is, maar we hebben hele leuke plannen! Het is fijn dat ik straks met iemand van thuisBeijing kan delen, en als ik thuis kom iemand echt begrijpt wat ik bedoel. Beijing is ZO anders! Het is vies, stoffig, smok, verkeer waar je eng van word, eten waar je geen idee van heb hoe ze erbij komen om het te eten, maar o, wat is het leuk!!
Al met al tot nu toe dus een TOP reis waar ik elke dag van geniet en elke dag van leer! Bedankt voor jullie steun tot nu toe. Alleen al het feit hoe massaal mijn blog elke keer gelezen word, is heel erg leuk! Bedankt ook voor jullie lieve, ontroerende, grappige en leuke reacties, hier geniet ik onwijs van!
Liefs en tot over 3 maanden,
Sanne
Hoi Sanne,
Tijd gaat erg snel hè! Gaaf dat je moeder en tante zo snel al komen, leuk om ze alles daar bij jou te laten zien. Ik kan me voorstellen dat het lastig is op bepaalde momenten dat je zover weg zit. Maar je doet het super meis!
Dikke kus, xx Hilde.
Genieten maar van die andere 3 maanden! En van het geweldige moment op zaterdag!!!!
Dikke kus
Hee Sanne, leuk om elke keer je verhalen te lezen! Geniet er nog van de komende 3 maanden en natuurlijk helemaal wanneer m'n moeder en Weia er zijn! Kus!
Hé Sanne,
gaaf dat je dit alles straks met je moeder en tante kan delen! Mocht ze wat later dan gepland aankomen, dan is ze aangehouden bij de douane, met te veel kilo's kaas, drop, stroopwafels, hagelslag en liters Rotterdams water in d'r koffer. Maar wel lief van d'r hè?
Alvast heel veel plezier daar, en ik ben benieuwd naar jullie belevenissen!
Liefs en groetjes,
Maritza
is iedere keer weer leuk om alles van je te lezen. zo ver weg maar dan f dichtbij. xxx geniet er maar van hoor.