Chinezen zullen het wel heel raar vinden dat wij Nederlanders..
Lieve allemaal,
Als eerste, heeeel hartelijk dank voor al jullie reacties en mailtjes vanwegen de dood van oma. Super fijn! Ik had nooit verwacht dat zulke berichtjes me ZO goed zouden doen! Ik heb fotos kunnen zien van de begrafenis, en mama heeft me alles in detail verteld, en het klonk super mooi! Bedankt!
Nou heb ik het natuurlijk vaak over 'die maffe Chinezen'. Maar, zij denken natuurlijk hetzelfde over ons! Vandaar; Chinezen zullen eht wel heel raar vinden dat wij Nederlanders..
- Een boer/roggel inhouden! Is toch ongezond. Wat eruit moet, moet eruit hoor!
- Als wij 'nee' zeggen, wij ook 'nee' bedoelen. Hetzelfde geld voor 'Ja'. Kei onbeleefd, je kan beter altijd 'ja' zeggen, veeel beter voor je relatie met diegene!
- Op 1 rijbaan rijden, of in 1 keer naar een andere rijbaan opschuiven. Die strepen staan dan wel op de weg, maar, kom op, midden op de weg rijden gaat toch prima?!
- Eten makkelijk maken met vork en mes. Met eetstokjes is het toch veel spannender? Vermaak onder het eten!
- Niet netjes in de rij staan voordat we de metro ingaan. Erg onbeleeft, dat voorpiepen. Hoewel het dan wel weer gek is, dat Nederlanders eerst wachten op iedereen die uitstapt; DUURT LANG! Gewoon naar binnen beuken (in een rijtje uiteraard) is veel sneller!
- Onze kids niet het hele jaar met 2 broeken laten lopen. Kindermishandeling! Wat als het kind het wat koud heeft? Bij 25 grade of hoger, mag er 1 broek uit. Eerder niet.
- Wij onze baby's luiers laten dragen, ook overdag! Maf hoor, Chinezen geven hun kids broekjes met daarin een gat, zodat de kids naar alle hartelust kunnen plassen en meer als ze daar zin in hebben. Kleding van de nanny kan altijd in de was (want die draagt de baby uiteraard de hele dag, letterlijk), en iedereen heeft laminaat, dus even met een tissue vrijven, en het is weer opgelost!
- Wij onze kinderen ALLEEN laten spelen in de speeltuin. En dan gaan de volwasse Nederlanders lekker op een bankje zitte kletsen! Belachelijk! Er moet TEN ALLER TIJDEN iemand bij elk individueel kind zijn, op maximaal 3 meter afstand. Ja, het is soms wat lastig, als er 3 kids met elkaar spelen, en er 3 hysterische nannys rondom rennen, maar wat nou als er een een snottebel heeft?!!!
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Die Nederlanders, gek volk!
From China with love,
Sunny de Chinees
ik heb heerlijk om je verhaal gelachen :-)
jij maakt wat mee!!
en.. de begrafenis van je oma was heel bijzonder,
1 met een lach en een traan, ze hebben echt het leven van je oma gevierd, en zoals Ies zei, dit meisje heeft nu plezier!!
liefs uit Rozenburg xxx
Yep. Weer een leuke blog.
Weia heeft gisteravond al met stokjes geoefend. En da's nog moeilijk hier in Nederland. Want die (rare) Chinees houdt alleen rekening met mes-en-vork-etende-Nederlanders! Dus een halve kip in je FoeYongHai is dan best lastig.
Maar je kent Weia, ze heeft zich er kranig doorheen geslagen! Het was lekker.
Dikke kus!
Koert
Heej Sanne. wat mooi dat je met foto's en een uitgebreid verslag toch een beetje erbij kan zijn. nog maals heel veel sterkte gewenst.
en die gekke nederlanders zijn nog niet zo gek hoor. ;) haha ik heb genoten van je nieuwe blog.
liefs
Suzanne
Top tijger!!! Ons ideetje!!!!leuk geschreven haha....love you xxx
Hahaha, mooi verhaal!
Die gekke Nederlandse Chinezen! Dat eten kun je niet eens met stokjes eten.....
Maar ik oefen nog wel even door!
Sannie!
gecondoleerd met je oma, veel sterkte! Super leuke dat verhaaltje :D
fijn verblijf nog he ;)
x
Zon lijst ga ik ook maar maken. Beginnende met het gescheiden eten van de kids...
haha wat een leuke blog!
Hey meisie ;) Ik lees met plezier al je verhalen! Ik hoop dat je het ontzettend leuk hebt daar xx
Lieve San, wat heb je toch steeds mooie berichtjes voor ons om te lezen. Wij genieten er heel erg van. Leuk om te horen wat je allemaal doet en ziet. Geniet van de vakantiedagen met je mam en met Anneke.
Heel veel liefs en een dikke kus van opa en oma.
Lieve papskie en mamskie,
Dat doen niet alleen Nederlandse-Chinesen, doen ze hier ook hoor! Je pakt de kip met je stokjes op, begint te eten, en alles wat je niet wil, spuug je gewoon uit op tafel. Als je met meerdere mensen ben, 'scheur' je een stuk kip af, en begint daar aan te kluiven ;).
Het lastigste is dus, dat al iemand wat uitspuugt, het niet op jou bord/kip/schoot terecht komt! Hmmmm, eetsmakelijk!
Mag ik nog een stukje kip?
Ja hoor, ik heb het zojuist in haar schoot gespuugd...