Families en het echte Chinese uitgaansleven ;)
Lieve schattebilletjes,
Ja, daar was ze dan weer! Even een tijdje niet geblogd. Ik zit nogsteeds in het hotel en geniet met volle teugen! Ik slaap elke dag mokerrrr lang uit, doe vooral zo min mogelijk en ga zo veel mogelijk stappen ;).
Goed, uiteraard zou ik afgelopen vrijdag de nieuwe familie ontmoeten, maar die afspraak ging niet door vanwegen een sterfgeval in de familie. Daarna kon HSS de familie niet meer bereiken.. Ik natuurlijk weer flink zenuwachtig, want ik MOET voor a.s. dinsdag een familie hebben! Ik HSS een beetje dwingen (ja, k blijf Sanne he) om voor de zekerheid nog een andere familie te zoeken. 'Nee hoor, das helemaal niet nodig, alles komt goed!' Grrr.. Chinesen gebruiken heel vaak op momenten dat zn beetje elke Nederlander zich druk zal maken 'dont worry hunny'. Nou, als je ergens nog zenuwachtiger van word zijn het die woorden wel!! Goed, gister werd ik in de ochtend gebeld door HSS, want er was (hoe dan?) toch een nieuwe familie gevonden! Haha! Deze familie zal ik vanmiddag ontmoeten. Vader en moeder, opa en oma (bleeh), en een dochtertje van 4,5 jaar oud. Ziet er allemaal TOP uit, maar nogmaals, dat doet elke hostfamilie op papier ;). We zullen het vanmiddag zien! Een uurtje nadat ik werd gebeld over de nieuwe familie, werd ik weer door HSS gebeld, dat ze de familie hadden kunnen bereiken die ik vrijdag zou ontmoeten! Hihi, die heb ik dus gisteravond ontmoet (volgen jullie t allemaal nog? Ik ook niet helemaal ;)) Alleen moeder ontmoet die echt ALLEEN Chinees spreekt, of Russisch. Gelukkig 2 tolken erbij van HSS, die vooral heeel veeel met haar spraken, en heel weinig voor mij vertaalde, dus ik snapte er geen bal van! Van het een op het andere moment was ook het gesprek voorbij! Erg leuke vrouw die moeder, een zakenvrouw, die heel erg energiek is, echt leuk om een keer zn Chinese vrouw te zien! Ze vond mij ook leuk, maar baalde erg van het feit dat ik in Oktober terug naar Nederland gaat, want ze wil eigenlijk een au pair voor een jaar! Daarnaast wil ze over 2 maanden naar een of ander gehucht verhuizen, en is ze bang dat ik daar niet kan settelen.. Goed, ik aangegeven dat ik daar niet over kan oordelen, want ik heb het gehucht nog nooit gezien! Als het een beetje het echte China is, vind ik het misschien alleen maar leuk! De hostmoeder heeft besloten dat ze er nog even over na wilt denken, en laat vandaag wat weten. We zullen dus zien!
Na het gesprek werd ik door Zack (aardige gosert) de sales manager van HSS thuis gebracht met de auto. In de auto hadden we het erover dat ik eigenlijk nog wel zin had in een drankje, maar dat er al geen metro's meer reden, en dat het dus onmogenlijk was. Meestal ga ik na een drankje met de taxi terug, maar heen en terug vind ik zonde van me geld ;). Hij ging ook nog een drankje doen met wat vrienden, en nodigde me daar voor uit! Nou super leuk, dus ik mee. Wij naar een hutong gereden (een 'echt' Chinees wijkje noem je een Hutong. Van die kleine huisjes op elkaar gepropt met vaak nieteens stromend water..) en daar naar een klein barretje/restaurantje. Er zaten hier 2 vrienden van Zack aan tafel. Zack is zelf 30, en deze heren waren iets ouder. Komt er daar opeens een Hollands moppie van 22 aanlopen! Nou, dat vonden ze natuurlijk uitermaten intresant hahaha. Weer even het standaard fotomomentje met iedereen gehad, want het was weer een hele eer dat IK er was! Hihi! Gezellig aan een tafeltje buiten, biertjes drinken en over Nederlandse voetballers kletsen, vooral hun uitspraak is hilarisch van voetballers, en soms weet je echt niet over wie ze het hebben, omdat de uitspraak van de namen ZO anders is hahahahahah! Ook zo kei lief, ik mocht NIETS zelf betalen! Op een moment moest ik even sigaretten halen, en direct duwde Zack (die niet rookt) ze portomonee in me hand, want 'Sunny, dit is de Chinese manier, je hoeft NIETS te betalen!' Haha, lichterlijk ongemakkelijk ik richting de sigarenboer op de hoek. Op het moment dat ik stond af te rekenen kwam Zacks vriend binnen, die me met een vrij harde duw opzij 'gooide'. Haha, ik snapte er natuurlijk weer niets van, maar HIJ moest en zou betalen hahahaah! Dus het geld van Zack teruggekregen, en hij afgerekend! Lekker de hele avond in de zomerlucht drankjes en leuke gesprekken dus.
Toen het bier wel opwas, en een van de vrienden van Zack zo dronken was dat die letterlijk van ze stoel afviel, werd het wel tijd om naar huis te gaan. Zack stelde voor om mij naar het hotel met een taxi te brengen. Dikke onzin, want hij woonde om de hoek van het barretje, en dan moest die helemaal heen en terug met een taxi! Dus ik uitgelegd dat het prima was als ik alleen ging. Na een kleine discussie besloten dat ik bij hem op de 'logeerkamer' zou slapen. Want ik mocht uiteraard niet alleen naar huis, en ik vond het absolute onzin dat hij heen en weer zou reizen. Goed, na een kleine 3 minuten in de auto kwamen we aan bij een ander deel van de Hutong. Echt zooo schattig! Mini kleine huisjes, met hier en daar een deur er tussen. Ik dacht altijd dat die deuren gewoon naar huizen leidde, maar nee, daarachter zitten dus nog heeeeel veeeeel kruip-door-sluip-door weggetjes! Wij na 100 mini weggetjes aangekomen bij zijn 'huis'. Als je binnenkwam, stond je gelijk in de keuken/douche/washok/WC. Nou, een WC was er niet, want die hebben ze vaak niet in Hutongs, dus je moest gewoon even door je hurken, plassen in het putje (wat dus ook de ingang van het huis is) en daarna ff met de douchkop spoeien. Hahahaahaha! Agh, ik ben de moeilijkste niet, dus na even zoeken hoe het het makkelijkste ging, een heerlijke plasbeurd gehad. Toen ik vroeg hoe dat dan moest als je voor een nummer 2 naar het toilet moest, was het antwoord heel simpel. 'ooh, maar we hebben ook gewoon WC's in de wijk, alleen daar zou ik alleen heen gaan als het ECHT moet, want die zijn nogal ranzig..' Ik was opeens erg opgelucht dat ik niet voor een nummer 2 hoefde ;). Na de hal/WC/keuken/badkamer/washok (van toch zeker 1,5 m bij 4 m) kwam je in de woonkamer/slaapkamer/eetkamer. Een kamertje van zn 4m bij 5m met een vrij hoog plafon. Dat was maar goed ook, want in die kamer was zegmaar een verhoging gebouw, waar je met een trappetje opkon, wat de logeerkamer bleek te zijn. Ha! Mijn terrein! Een bed was er niet, gewoon wat dekens om op en onder te liggen. Een deur was er natuurlijk ook niet, maar gelukkig hing er voor de verhoging een groot gordijn, dus ik kon me daar prima in me eentje vermaken. Na een heerlijke harde nachtrust, vanmorgen door Zack met de auto naar het hotel gebracht.
Van de week had ik even een baalmomentje, t was moederdag, en hoewel we dat thuis niet heel erg groots vieren, was het toch wel ff jammer dat ik niet bij mama was. Ik dus ff naar buiten gegaan een rond geslenterd. Mensen, DIT is de rede dat ik zo van Beijing houd. Ik loop gewoon rustig langs de grote weg waaraan mijn hotel ligt, en zag ineens een zijstraatje met veel neon verlichting en alles. Ik er natuurlijk snel in, om is even uit te zoeken wat daar te beleven viel. Nadat ik bij een groentevrouwtje op straat (om 8 uur savonds) wat heerlijk fruit gekocht had, ik verder lopen. Je kan hier BLIJVEN lopen, want je ontdenkt altijd weer een nieuw straatje! Dit keer had ik onwijs veel geluk, want kwam echt in een heeeele leuke straat terecht. Zn straatje met alleen maar Chinesen, wat geen toerist kent. Allemaal hele leuke winkeltjes en overal op straat BBQ's en terrasjes waar je lekker wat kunt eten. Geen menukaart, je moet gewoon geluk hebben dat er wat op de BBQ ligt wat je lekker vind ;). Lekker slenteren langs de winkeltjes, en opeens kwam ik een oranje winkeltje tegen, dat ORANGE heette.. Het logo was uiteraard ook oranje, met koeien, boompjes en molens.. Het zal toch niet.. Ik naar binnen, en gevraagd of de dame Engels sprak. Nou dat deed ze wel hoor! Alleen toen ik vroeg of dit Hollands was, snapte ze het niet, dus ik het in mijn beste Chinees gevraagd, en het bleek inderdaad een Hollands eethuisje te zijn!! Haha! Eethuisje is eigenlijk te veel, want het was meer een yoghurt winkeltje haha! Ik dus gevraagd wat er dan zo Nederlands aan was, en dat was dan ook die yoghurt. Uiteraard moest ik proeven en.. LEKKER! Mozes kriebel! Echt de Hollandse smaak, wat natuurlijk een super lekkere verwennerij is hier! Ik een bakje gekocht, zeg maar zn bakje waarin je normaal ijs-bolletjes krijgt, voor maarliefst 10 Yuan!Dat is 1,20 euro, maar hier echt MOKER veel geld. Ik kan een hele maaltijd krijgen voor 15 Yuan, kan je nagaan hoeveel dat dan is voor een bakje yoghurt haha! Maar, lekker meegenomen naar het hotel en uitermaten van genoten!
Nou lieffies, dat was m dan wel weer! Een heel verhaal, maar tis ook allemaal zo leuk! Als je nog wat leuks wilt bekijken, we hebben op HSS een filmpje gemaakt over moederdag met een aantal au pairs. Ik kom helemaal als laatste! http://v.youku.com/v_show/id_XMzk0ODA1MTk2.html
Dikke kussen en liefs weer,
From China with love,
Sunny
Wat een verhalen schat, leuk!!! Laat je het weten als je meer weer van dat gezin, ben voor je aan het duimen! kus
Hey tijger wat een stoere verhalen en wat ben ik jaloers wow je heb gewoon in een echte hutong geslapen echt vet gaaf daar zou ik zelfs in een putje voor gaan pissen haha,ik hoop dat je snel een family vind ..... Love u xxx
Leuk filmpje San!
En een leuk verhaal weer ;-)
Leuk en spannend om te lezen! Het is zo anders daar... jij bent dapper, San! Grappig als je in een Russischsprekende gezien zal leven.
hey sanne... ik ga waarschijnlijk ook familie switchen, ik blijk niet zo nodig te zijn en ze zagen dat ik niet happy was. dus,,, ook ik ga de hele molen weer in!
Esther, wat spannend meid! Misschien ook wel beter joh, voor het zelfde geld krijg je nu een TOP familie op een TOP lokatie, who knows?! Succes!