Evaluatie na de 1e maand!
Lieve lezers,
Morgen ben ik hier alweer 4 weken, maandag officieel een maand! Dat moet gevierd worden... Met een evalutatie met Kelly en Maggie (contactpersoon van HSS).. Haha, nee niets aan de hand, ff kijken of alles goed gaat.
Voor mij ging alles goed. Ik kon doen en laten waar ik zin in had, en kon zelf mijn uren indelen. Toch had ik al zn onderbuik gevoel.. Ik heb het er een aantal keer met papa en mama over gehad, en veel met au pairs, dat het TE perfect was. Er moest een keer iets gaan gebeuren. Al een hele boel keer bij Kelly aangegeven dat als er was is, ze naar mij moest komen, want ze kan overal over praten met me. Ik dacht, goh, Chinesen doen dat niet, maar nooit geschoten altijd mis! Nou, k had net zo goed niet kunnen schieten haha! Vandaagkwam alles eruit ;)
Het begon bij het punt dat ik 25 uur per week moet werken volgens mijn contract. Ik werk nu tussen de 20 en 25 uur, inclusief maaltijden (dan ben je ook nonstop met Chrissy bezig). Maaltijden tellen dus niet mee in uren (tja..) en daarnaast vond Kelly toch dat ik nog te weinig deed. Ik duidelijk gemaakt dat ik best meer wou werken, maar dan er wel wat tegenover moest staan! (in de vorm van dikke knaken ;)). Meer werken vind ik niet erg, maar ik zit hier met 80eu per maand, dus wat extra's is nooit mis!! Dat was niet mogenlijk, dus ik verteld dat het dan ook niet mogenlijk is dat ik meer werk. Der zijn een hoop dingen waarvoor ik mijn Nederlandse gewoontes wil afstaan, maar ik ga echt niet meer werken zonder ervoor te verdienen, daaaag ;).
Daarnaast heeft, toen ik in dit gezin kwam, Kelly mij verteld (na veeel aandringen), dat zij mij hier wou om Chrissy wat meer onafhankelijk te maken.?Dat ze naar buiten wil, vriendjes maakt, zelf leert te spelen etc. Hier heb ik me dus de afgelopen maand hard voor gemaakt. Nu begon ze er opeens over dat ze nog geen verbeteringen had gezien :S. Dus ik verteld dat ze nu graag naar buiten wil, soms met een ander kindje speeld, en het prima vind als ik haar 5 minuten alleen laat spelen (jawel mensen, ze is echt NOOIT alleen ;)). Nu blijkt opeens dat Kelly wilt dat ik Engelse les ga geven en meer van dat soort dingen BINNEN in huis! Hoezo de omgekeerde wereld? Hahaha, dat is zoooo grappig, Chinesen zeggen bijna NOOIT wat ze nou echt bedoelen, en dan krijg je dus dit soort dingen. Ik verteld dat ik het op die manier heel logisch vind dat ze nog geen 'verbeteringen' bij Chrissy ziet, omdat ze naar hele andere dingen kijkt dat wat ze aan het begon vroeg!
Nu wel, na een (best pittig!) debatje, zijn we op het volgende uitgekomen:
Ik lever 1 vrije dag in, en krijg daarvoor terug een vrije middag op vrijdag na mijn Chinese les.
Woensdag ben ik vrij
Maandagmiddag ben ik vrij voor Chinese les.
Overige dagen werk ik van 8.00 - 14.00 uur.
Niets om te klagen toch?! Nu heb ik veel meer duidelijkheid. Het klinkt wel lekker hoor, altijd je eigen dagen inplannen, maar die onzekerheid is niets voor mij ;-). En het best komt nog: DE VOLLEDIGE 25 UUR PER WEEK DIE IK WERK BEN IK VANAF NU ALLEEN MET CHRISSY!!! Yahoeeee!! Kan ik eindelijk echt gaan beginnen met een band opbouwen met het moppie! Normaal is of de nanny, of moeder, of oma er bij, of alle 3. Ja, die kent ze beter, dus vind ze mij wel 'leuk', maar met hen heeft ze uiteraard een betere band. Hier kan nu dus een beetje verandering in komen!
Daarnaast waren de puntjes van aandacht: Ik heb een keer een hapje eten van Chistina opgepakt en aan haar gegeven. Dat kan natuurlijk niet! Want misschien heb ik wel een verkoudheidje, en krijgt ze weer die vreeeeeselijke asma (sorry, ik ben geen dokter, maar dat kind heeft geen asma haha! Als je 1 keer per dag hoest, en prima doorademt, is er niets aan de hand ;) ) Dus altijd eetstokkies of haar lepel gebruiken!Daarnaast was ik mijn kleren zoals ik in Nederland doe. Alles in de wasmachine. Haha, dat kan uiteraaaard niet, want mijn ondergoed moet ik met de hand wassen. Dit omdat de hele familie dezelfde wasmachine gebruikt.. Volgendsmij snappen ze hier nog niet helemaal dat in een WASmachine, je was SCHOON word gewassen, en dat je dus niet bang hoeft te zijn voor andermans remsporen op je favorite witte blousse, maargoed, ik was lekker met de hand, wat ze willen ;)
Al met al dus een pittig, maar wel goed gesprek! Ik voel me er echt een stuk beter bij, en ga met een gerust hart de komende 2 maanden te gemoed, voordat ik naar een andere familie ga.
Veel au pairs die hier al een paar maanden zitten, kunnen niet wachten om naar huis te gaan (snap ik wel.) Ik zit nu op 1/6e deel, en ik baal joh! Hahaha, ik vind het hier eigenlijk echt top! Voel me helemaal thuis in Beijing en in dit huis, met me au pair vrienden, living the good life ;). Nu schijnt t wel dat je na ong 1,5 a 2 maanden een soort dippie krijgt, die ga ik natuurlijk gewoon negeren ;).
Zo, t was weer een heel verhaal, maar jullie zijn weer wat meer op de hoogte van mijn leven hier!
From China with love,
Sunny
P.s. A.s. woensdag zeeeer waarschijnlijk naar de Chinese muur met de andere au pairs, whoehoeee! Suuuuuper veel zin in!
P.p.s. Vandaag een kaartje ontvangen van papa, mama, Jelmer en Lotte! Echt super leuk! Verzonden op 26-3, ik heb k binnen hoor!
Sorry Schattebilletjes dat ik m 3 keer post! Raar internet hier haha!
ohhh sanne sorry hoor, maar wat heerlijk om een keer wat negatiefs te lezen haha! ik heb zelfs de eerste maand als heel moeilijk ervaren. hier in het Sapphire beach is het nogal gooische vrouwen gehalte. ik hoop komende maanden het woord NEE door te laten dringen hiero! helaas geen andere aupairs in de buurt dus nog geen mensen leren kennen verder:( al wel 2x een weekend weg geweest voor mezelf:) ik wou dat ik beijing kon zien chick! ik wacht nog steeds op mn chinese cursus vanuit NL, Lonely planet schiet niet op zonder het Horen van de klanken :P xxx
He he, een real life-story..... Weten Chinezen eigenlijk zelf wel wat ze willen....? Wat triest he, dat zo'n meissie niet naar buiten wil/mag en dat ze zo beschermd leeft. Dan is het niet gek dat ze misschien een bacilletje oppikt.... Daar maken ze het dan zelf naar, niet omdat ze misschien van jou een bacterie op eet ;-)
En dat dipje, ja, dat kun je maar beter gewoon negeren! (en wil je dan even aan ons vertellen hoe je dat doet, dipjes negeren ;-D)
doehoeg
Sigrid
Lieffe san,
Ik ga zeker binnenkort echt eens even je verslagen even goed door lezen!!! nu heb ik er echt even geen tijd voor!!!
Gaat goed met je las ik in je sms spreek je snel.
XXXXXX Tesse
Lieve schat,
wat een gedoe. Zo omslachtig gelul, zijn we hier in Nl zeker niet gewend en jij al helemaal niet. Miss straight to the point ;-)!
Ik hoop dat de duidelijkheid blijft en dat het nu wat beter gaat. En dat ze wat meer tussen door zeggen, want als alles top gaat tot 1 keer per maand is dat ook apart.
Geniet ervan,
kusjes
Alweer:Trots!
"Miss Straight", da's een goeie. En ik denk dat, als de host-parents dit verhaal vertalen, zij het er mee eens zijn EN hun int. au pair nu beter begrijpen.
I love you!
K.
Super, Lieffie!
Ben benieuwd, 25 uur alleen met Christina (?)
Zet 'm op!
Love you,
Wxxxx
Aaaah jij ben lief.. als we nou samen hard aan ons mandarijns werke hebben we er in nl nog wat aan. ;)
Hier ging ik los : "Volgendsmij snappen ze hier nog niet helemaal dat in een WASmachine, je was SCHOON word gewassen, en dat je dus niet bang hoeft te zijn voor andermans remsporen op je favorite witte blousse, maargoed" Hahaha omg wat kan jij dat zo lekker vertellen....
Eindelijk iets negatiefs, nee schta dat hoort allemaal derbij..
xx Hidayet
Leuk om te lezen hor Sanne,
Grappig weer hoe je dat zo (h)eerlijk kan beschrijven.
Veel succes en sterkte. Ik heb in Curaçao geen last van mijn 2 a 3 maanden dip gehad. Maar als hij komt ook even accepteren dat hij er is en dat mag. En verder de positieve dingen blijven zien komt het goed. Gaaf dat je andere au pairs om je heen hebt dat scheelt veel. Succes met het goed overleggen en het zorgen voor Christine.
Ik vind het best grappig dat je dit ben gaan doen. Succes nog je kan het!
Hey schoonheid, leuke blog weer ;)..en nu ZEKER naar de grote muur morgen ahhhhhhhhhhhhhhh kan niet wachten zoveel zin!!!!!!!!!
kun jij ook whatsappen??
Je kan trot op jezelf zijn!!
En wat betreft die was....geldt dat ook als werktijd? vult anders lekker op met de hand wassen ;))