Summer Palace!

Lieve allemaal,

Toch weer vrij snel een blog!

Vorige week begon Kelly te spelen met het idee om naar het platteland te gaan voor een dagje. In eerste instatie had zij afgelopen zaterdag of zondag in gedachten. Maar op zaterdag had ik Chinese les en op zondag is Joan vrij. Dat ging dus niet. Goed, dan verplaatsen we het naar volgend weekeind! Maar gister had ze het erover, dat we misschien dan woensdag zouden gaan. Prima joh, wat jij wilt. Vanmorgen was de mededeling dat we vanmiddag naar buiten gingen, waarheen was niet duidelijk. Ik dacht weer een groot kinder speel paradijs ofzo :). De auto weer in met vader, moeder Kelly, Ai van Liza, Joan, Chrissy en ik. Maar nee, eenmaal in de auto, kregen we te horen dat we naar het platteland gingen! Joepie! Gelukkig had ik mijn camera bij me, bijna thuis gelaten, omdat ik toch al 800 fotos heb van Chrissy in een speeltuin. Eerst een hele poos rijden in de file, want zoals gezegdzijn het hier van gister tot morgen feestdagen, om de doden te herdenken. Na een hele poos gereden roept Kelly: 'Nou, we zijn er bijna, het zomerpaleis!' Hahahaha Dat is zn beetje nummer 1 op mijn verlanglijstje van toeristische punten in Beijing, en opeens waren we er!

Allerleerst: Wij waren niet de enige met dit idee... Mijn hemel wat een DRUKTE! Niet-nor-maal hahaha! Toch maar kaartjes gekocht, en naar binnen. Door de eerste typische Chinese poort door, en ik dacht: 'onee.. Daar gaan we weer..' Exact dezelfde gebouwen als de Lama Tempel, Verboden Stad, en nu het Zomer Paleis! Ik zag even mijn droom in duigen vallen ;). Gelukkig na dit pleintje snel door gelopen, en zo kwamen we uit bij.. HET MOOISTE MEER EVERRRR! Een heel groot, azuur-blauw meer, met overal waterfietsen, bootjes en rondvaartboten. Op verschillende plekken langs het meer had je prachtige gebouwen staan, waar dus vroeger de keizer met zijn hele aanhang vertoefte. Ik heb een nieuw doel in mijn leven: Vrouw van de Keizer worden. Wat moet het heerlijk zijn om hier te kunnen wonen! Zo mooi!!

Hier een hele tijd gestaan en bewonderd, en gezeten en bewonderd en gekletst. Wat een uitzicht! Na ongeveer 45 minuten op de zelfde plek, toch maar doorgelopen.

Weer op een prachtige binnenplaats aangekomen met allerlei voorwerpen uit de oude tijden. Zelfs ik vond het intresant, en dat zegt wat! Haha! Inmiddels waren we al weer 2,5 uur binnen, dus was het de hoogste tijd om weer te gaan.. Het was te druk.. Grrrr! Maargoed, we gaan zoiezo nog een keer, want ik heb nu maar 1/3e deel gezien. Ook wil ik nog een keer rustig met mama en Anneke gaan, want voor Christina is er eigenlijk geen hol aan, en die loopt dus ook alleen maar te zaniken haha!

Het was alweer tijd voor de lunch. Met een beetje spanning de auto in (zie foto's) en richting weeeer een enorme shopping hall. Het is echt niet te geloven, ze hebben er geloof ik op elke hoek een xD. Ditmaal een suuuuuper mooi Chinees restaurant, met weer onze eigen kamer. Apart feitje: Het is nu al 2 keer gebeurd dat als wij aankomen, er buiten heel veel mensen zitten te wachten, en wij na 1 minuut wachten mogen doorlopen.. Nu kan dat misschien zijn omdat we met een grote groep zijn en zn eigen kamer huren, maar de vorige keer was ik alleen met vader, moeder en Chrissy, zaten we gewoon in het restaurant, en was het hetzelfde verhaal.. Gek he, wat geld allemaal al niet voor je kan doen ;).

Vanmiddag lekker thuis chillen, en van de foto's nagenieten. Naar het Zomer Paleis ga ik ZEKER terug!!!

Dikke kus en veel liefs,

Sanne (Vergeet vooral niet naar de fotos te kijken, komen in mapje Week 3. Ik hoorde van een aantal mensen dat het misschien makkelijker is als ik ze in mapjes verdeel, anders moet je steeds zo lang doorklikken ;))

esther

Ik ben jaloers meisje. Ik heb pittige 3 kinderen en alles is ver rijden heb alleeb de familie auto te leen soms..

Antoinette

Hé! Echt genieten van je verhalen en je foto's!!!!!

Koert

Lekker verhaal weer, leuk om te lezen.
Trouwens die ene foto "Zomer paleis" vind ik de mooiste ;p

agna

leuk om allemaal te lezen hoor. je hebt het maar getroffen geloof ik. P.s die schoenen zijn echt superrrr te gek joh.

agna

die uit fotomap van week 1

Annelize

En alweer een leuk verhaal om te lezen en foto's om te kijken! Leuk hoor dat we zo mee kunnen genieten.
Xx

Eef

Saannn,
Ik dacht eerst even dat je geen internet had,
en toen bedacht ik me dat je deze site had gemaakt.
Eeef kenende HELEMAAL VERGETEN!

Ik heb je verhaaltjes gelezen echt super leuk! Ik ga zo nog je foto's bekijken!
Vind het nog steeds wel een gek idee dat je helemaal daar zit.
Maar jij bent het echt al helemaal gewend.

Veeel plezier ! ( ik ben nieuwschierig naar de foto's haha)

Laura

Zoals jij China beschrijft, is er maar één.....Take care!

wendy

Misschien zijn de mensen van je gastgezin wel bc's!? (bekende chinezen)