Hotel leventje!

Lieve allemaal,

Weer even een update hoe het met jullie, vriendin, nichtje, zus, dochter, vage-kennis, Zuster in de Heer, of gewoonweg onbekende is!

Ik zit momenteel heerlijk in een hotel sinds dinsdag, wat is dit RELEAXT! Het is absuluut een goedkoop hotel, maar ik heb internet, een TV en ik kan roken.. Wat wil een mens nog meer?! Ik zit in een 2 persoons kamer, voor mijzelf! Lekkaah! Vollop genieten dus!

Er waren toch ineens wat spanningen, want toen ik hier heen kwam is mij altijd verteld dat als de familie het contract cancelt (zoals bij mij), je in een hotel zit totdat er een nieuw gezin is. Mocht het zo zijn dat ikzelf het contract zou cancelen, HSS 2 weken lang een gezin zou zoeken, maar als ze er geen konden vinden, ze de samenwerking met mij zouden beindigen. Opzich ben ik toch al opzoek naar een full-time baan, maar HSS is aan mijn visum gekoppeld, dus als zij mij 'ontslaan', moet ik het land uit! Ik maakte me geen zorgen, want de familie had toch gecancelt? Helaas.. De regels zijn weer is veranderd, en nu is het wie er ook cancelt, binnen 2 weken geen nieuw gezin is eruit! Oeps! Dat maakt het wel eventjes wat spannender!!

Ik dus direct woensdag naar het kantoor, om ze op de hielen te zitten voor een nieuw gezin. Want hoewel ik jullie heel lief vind allemaal, ik wil ECHT NIET terug naar Nederland! Ze flink op de hielen gezeten met wat grapjes, maar ook laten weten dat ik ELKE DAG zal langskomen en bellen of er al iets is gevonden. Die Chinesen zijn lief hoor, maar zonder een honkbalknuppel doen ze niets voor je ;). Daar schrokken ze natuurlijk wel van, en ja hoor, donderdag werd ik gebeld dat er een gezin voor me was gevonden, binnen een dag! Hahahahaha! Daar was ik erg blij mee, maar stiekem baalde ik ook wel, want ik vond het heus niet erg om in ieder geval het weekeind nog ff in het hotel te zitten! Goed, uiteraard wel gelijk een afspraak gemaakt om de familie vrijdag te ontmoeten.

Met frisse tegenzin vrijdag naar kantoor, met toch wel wat spannings kriebels. De familie ziet er erg leuk uit op papier (maarja, dat doen ze allemaal ;)). 3 kids (wouww...). Een meisje van 9 jaar, een meisje van 7 jaar en een jochie van 3 maanden. Echt van die Chinese scheetjes! Ouders zijn geloof ik Chinees, maar spreken ook floeiend Russich, omdat ze veel in Rusland zaken doen. (Tanya Drop, over een paar maanden spreek ik Russich met je mee bij een kopje koffie ;)) Wat ook wel leuk is, ze spreken bijna geen Engels! Haha, dat gaat uiteraard vaak zwaar frustrerend worden, maar wel mokertje goed voor me Chinees! Goed, een half uur van te voren aanwezig (zoals een Nederlander doet), en afwachten maar. Na 3 kwartier was er nog niemand, maarja, t blijven Chinesen hé ;). Na een uur kwam de contact persoon van de familie binnen stormen. De familie kon vandaag niet komen! Er was in de ochtend een goede vriend van hen overleden. Vreselijk voor hen natuurlijk, en uiteraard werd een intervieuw met een au pair uitgesteld tot na het weekeind... WAHOEEE! JOEPIEEE! HALLELUJA! Weekeindje in het hotel! Echt hoor mensen, het lijkt wel alsof ALLES waar ik voor bid door God geregeld word, zelfs in het o zo hectische Beijing, wat is het toch een TOP GOD!Het verhaal met de familie word dus nog even uitgesteld ;).

Ondertussen ben ik druk aan het solliciteren en een baan zoeken. Het is leuk hoor, au pair zijn, maar je heb eigenlijk nooit ECHT vrije tijd, en het betaald gewoon ECHT HEEL weinig. (Travel Active, als jullie meelezen zou ik het uiteraard heeel fijn vinden als jullie dit voor je houden ;)). Daar zitten wat haken en ogen aan, maar ook hier is de Heer druk bezig geloof ik!

- Mijn visum is dus gekoppeld aan HSS, dus als ik ontslag neem daar, is mijn visum niet meer geldig. Ik moet dus een bedrijf zien te vinden die of mijn visum overneemt, of op 7 juni, de dag dat mijn huidige visum afloopt, een nieuw visum zien te krijgen.

- HSS verlaten betekend uiteraard geen woonruimte, dus zelf naar iets opzoek!

- Een baan vinden waarin ik zo min mogenlijk Chinees hoef te praten, hahaha!

Goed, ik was zoiezo al bezig met een organisatie die Nederlandse les geeft, om daar wat uurtjes in de week te helpen als Nederlands docent, hoe cool?! Echt super lieve mensen! Dit zou ik op woensdagochtend (vrije dag) en vrijdag middag (vrije middag) gaan doen, vanaf 21 mei. Vandaag had ik weer een gesprek met hen, want er was een man die mij wellicht als Engels Business docent wil, 1 op 1,2 avonden in de week, 2 uur per keer. Ik dus naar het kantoor, en eerst nog even met de dames gesproken. Het is namelijk een super leuke organisatie, en ik vind dat Nederlandse les geven helemaal de bom denk ik! Alleen, het is part time, en ik heb uiteraard full time nodig als ik echt weg ga bij HSS. Er werd direct met me mee gedacht, want ze willen mij heel graag full time, alleen dan moeten ze wel wat hebben! Direct kwam de directrice op het idee om met de Hoge School hier samen te werken. Aan de Hoge School leverd deze organisatie 1 keer in de zoveel tijd een Engels docent, en wellicht kon ik dat worden! Ze bedacht ook gelijk dat ik misschien via de Hoge School een studenten visum kan krijgen, én ze gaat proberen dat ik een kamer krijg op de Hoge School! Hoe chill zou dat zijn?! Maargoed, dan geef ik dus een paar uurtjes Nederlands, paar uurtjes Engels, en nog wat uurtjes 1 op 1. Das lang niet full time! Ik zou dan uitkomen op 65 uur in de maand! Das natuurlijk geen salaris om een woning van te kunnen betalen en te leven. Maaar: Ze vertelden dat als ik bij de Hoge School kan wonen, dit gratis zal zijn! Dan heb ik opeens genoeg aan die 65 uur, en kan ik er altijd nog iets extra's bijzoeken! Echt hoor, zoiets verzin je toch niet? Hoe de Heer het weer voor elkaar ziet te werken is ONGELOFELIJK!

Allemaal dus helemaal leuk hier, en erg spannend. Ik ga zoiezo eerst naar het nieuwe gezin, om er zeker van te zijn dat ALLES geregeld is, en dan pas neem ik ontslag bij HSS. We maken weer van alles mee, maar ik geniet nogsteeds met volle teugen!

Liefs en kusjes,

From China with love,

Sunny

Nina

Heb deze blog en je laatste blog vol spanning gelezen!
Ben blij dat je het zo goed oppakt en ook zelf verder denkt en stappen onderneemt in een groot vreemd land waar weinig Engels word gesproken :P

Nou meis veeeeeel succes met het regelen en eventuele nieuwe gezin! Hoop dat het allemaal goed uitpakt!

Dikke knuf & kus Nina, Jimmy & De mini-me in my belly x.

je dinnetje uit china

hey lieverd, wat een verhalen allemaal weer, hahaha ik zie je het zo zeggen ;) pfff wat mis ik je!!!!gelukkig kan je nog ff lker helemaal uit je dakkie gaan dit weekend!!neem een borrel van mij ;)...Ik hoop dat het met die high school gaat lukken klinkt echt top!
nou schatje we spreken elkaar hoop ik snel op skype!!

dikke kusssssssss gaby

Alida

Hoi Sanne,
uiteindelijk via Hyves( waar ik al jaaaaaaren niet meer opzit je reisdagboek gevonden!
Wat ben ik trots op mijn lieve nicht! Wow wat een ervaringen heb je op gedaan! En super leuk om te lezen. Al je foto's bekeken! Gááf! Stoer dat je je eigen( ja ik snap samen met je Heer) weg aan het gaan bent. wij gaan mee bidden. Hier is het nu zaterdagochtend 8 uur, dus lekker stil. De zon schijnt!Heerlijk voor een vrije dag!Ik ga efkes kijken hoe ik
me op je kan abonneren. Tot gauw en een dikke kus, tantalida:-)

wendy

Mis je de aardappel puree met worteltjes al? ;)