Nieuwe familie!

Ni Hao Nimen! (Hallo allemaal!)

Gister was het dan zover, het gesprek met nieuwe hostfamilie 2! Om 16:00 uur op het kantoor afgesproken met de nieuwe hostmoeder. Ik kwam netjes om 15:40 uur binnenlopen, toen was ze er al! Een Chinees die te vroeg is! Het is dus toch mogenlijk! Hahaha!

Hele lieve, kleine, leuke vrouw. Spreekt ook weer weinig Engels, dus ik moet echt mijn Chinees gaan opkriken ;). Eerst even gezellig wat gepraat over hoe ik het voor me zie, en hoe zij het voor zich ziet. Ging allemaal heel goed. We hadden gelijk al een klik, en het was gezellig. Het gezin ziet er alsvolgd uit: Papa, mama, opa en oma en Laura (5,5 jaar oud). Ha! Geen ander personeel! Beturr, heb ik ook is wat te doen ;). In de familieinformatie die ik al eerder had ontvangen, stond dat Laura naar een 'kindergarden' gaat door de weeks. Gelukkig kwam Cassie,de tolk van HSS die dag, voor het gesprek nog even naar mij toe, om te vertellen dat ze naar een soort internaat-kindergarden gaat, Laura woont daar dus! Van zondagavond tot vrijdagmiddag. Ik in de war, want zal ik dan alleen met haar werken in het weekeind? Nee! De school is ook in Beijing, en ik zal daar ook gaan wonen! Ik heb de hele dag vrije tijd voor mijzelf, en in de avond tussen 18:00 uur en 20:00 uur zal ik met haar spelen, aan haar Engels werken etc. Super chill! Ik het weekeind zijn we bij de ouders. Op zaterdag heeft Laura nog allemaal andere lessen, en op zondag doen ze vooral vaak leuke dingen. Er is een zwembad onder het gebouw waar ze wonen, en ze willen graag leren zwemmen. Nou, dan kan je het best een Nederlander hebben! Hihi, daarnaast gaan ze vaak naar het platteland etc.. Helemaal leuk dus!

Na het gesprek gelijk met hostmoeder en Cassie even naar de school gegaan. Deze hostmoeder neemt gewoon de bus en de metro, wat heerlijk is na al die hostmoeders die alleenmaar de hele dag worden rondgereden door chauffeur ;). De familie woont in het westen (Subwaystation Weigongcun) van Beijing, en de school is in het zuiden (Dicht bij tempel van de hemelse vreden). Prima te reizen dus. De school is in uiteraard weer een of ander lelijk gebouw, maar boven, waar de lessen worden gegeven is het onwijs mooi. Echt een beetje het oude China vind je er, met veel grote houte meubels etc. Er zitten 5 kids in de klas van Laura, en er is nog een klas van 10 kids. Er wonen nu 4 kinderen op de school, waaronder dus Laura. Toen wij binnenkwamen konden we nog niet naar Laura, want die zat net in (serieus) een klas 'Chinese geneeskunde'.. Hahaha! Ik merk wel dat ik steeds meer Chinees begin te denken. Sanne zou denken 'Wat?! Chinese geneeskunde, ben je niet goed?!', maar Sunny denkt nu 'Tja, jong geleerd is oud gedaan he! Slim hoor!'. Haha, je MOET je hier op sommige dingen wel aanpassen, anders krijg je t heeel zwaar ;). Wij een rondleiding gehad door de klaslokalen waar de kids Chinese les krijgen, karakters, challigrafie (Chinese tekens schilderen), KungFu en nog veel meer. Echt een Chinese bedoeling dus, leuk! En het beste: Ik mag zoveel lessen als ik wil gewoon meevolgen tussen de kids! Gruuuwelijk! Dus mijn Chinees gaat hopelijk nog veel beter worden, zeker ook omdat de hostmoeder voor TV werkt, en daarom een hele uitgebreide, moeilijke studie heeft moeten doen voor de Chinese taal, dus zij weet ALLES en helpt me heel veel met uitspraak, leuk!

Omdat Laura nog moeilijke Chinese kruidens in der hoofd aan het stampen was, gingen wij het appartement bekijken waar ik zal gaan wonen. Om de school heen staan allemaal flats, en ik woon in een van die flats! Super leuk appartementje op de 17e verdieping (gruwelijk uitzicht), met een eigen slaapkamer. In dit appartement woont ook af en toe een lerares, en een moeder met een kindje. Prima dus! Ik krijg me eigen sleutel, en kan komen en gaan wanneer ik wil, JAHOEEE!!

Even voor de duidelijkheid, mijn week ziet er dus als volgd uit:

Zondagavond t/m vrijdagmiddag in appartement, elke avond 2 uur spelen met Laura, en op donderdag overdag nog een uurtje of 2 met Laura en de andere kids.

Weekeinden met gezin, en leuke dingen doen!

Ook heb ik al verteld dat mama en tante Anneke komen, en direct zei ze dat ze gaat proberen dat ik dan vrij kan krijgen om tijd met hen te besteden, en deze week ga ik vragen of ze bij mij in het appartement mogen slapen. Wie weet!

Maandag zal ik het huis van het gezin bekijken, en maandag of dinsdag trek ik bij hen in! Het andere gezin was ook wel prima, maar dit is natuurlijk wel top.

Mensen, het is weer onverstelbaar hoe het allemaal loopt. Ik begin echt een beetje zweverig te klinken, maar voel echt Gods aanwezigheid. Hoe de andere familie vrijdag niet kon, waardoor dit gezin gevonden is. Toch het gezin van vrijdag eerder gesproken, maar die gaven zelf aan er nog een nachtje over te willen slapen, waardoor ik dit gezin kon ontmoeten. Echt helemaal top geregeld vanaf boven, haha!

Het klinkt natuurlijk nu allemaal super, maar het is altijd een beetje afwachten hoe het daadwerkelijk gaat lopen, dat weet je nooit, maar voor nu is het top!

Vanavond mag er weer gestapt worden! Franse au pair Najoi (waar ik het wel vaker over heb) is ook gedeeltelijk Marokkaans. Zij heeft een aantal Marrokkaanse vrienden gemaakt, en vanavond gaan we eerst naar een moslim restaurant (altijd fijn voor Najoi, want dan kan zij ook vlees eten :)), met buikdanseresen en al! Daarna gaan we weer naar de salsabar, leuk!

Oja, en oma! De brief die u me had geschreven op 20 april is aangekomen hoor! Ik ga even briefpapier zoeken en schrijf u een dikke brief terug ;)

Kussen en knuffels,

From China with love,

Een gelukkige Sunny

antoinette

Klinkt Goed! Kus!

Hans de Vries

Heel bijzonder Sanne, gaaf dat het zo loopt! Groetjes, Hans

gabje uit china

Schat wat klinkt dat onwijs goed allemaal!!!! Lekker extra lessen volgen en ook nog overdag vrij zijn ideaal als je het mij vraagt! Geef je najoh een hele dikke kus van mij geniet van het stappen ..... Love u dikke kussss en knuffel

Alida

Het leven is weer moor voor Sunny:-)
goed om te lezen,

liefs Alida

Hilde

Hoi Sanne, Zweef jij maar lekker hoor. :-)
Dit klinkt wel heel erg leuk! Zelf lessen volgen lijkt me echt een uitdaging, ben benieuwd. Kus, x Hilde.

Annelize

Klinkt goed! Succes met alle nieuwe dingen...is toch ook beetje spannend!

marloes

Gefeliciteerd!!!! Klinkt perfect, lekker zwemmen en leuke dingen doen! Is het daar eigenlijk lekker weer?
liefs

Tha blogger herself

Marloes-a-poes, Tis hier eigenlijk al 4 weken tussen de 25 en 30 graden. Wel heeeeel droog, dus iedereen loopt te hoeste en snotteren haha, maar lekker! Afgelopen dagen wel erg bewolkt en veel smok, wat t benauwd maakt, maar hopelijk de komende tijd weer lekker zon!

Simone

Sounds like your having the time of your life!! Amazinggg! :D